Collega's

Wij worden de laatste tijd meer en meer geconfronteerd met privé zwemlessen.

Vooral op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag zijn hier piekmomenten, waar soms tot wel 8 privélesgevers bezig zijn. Sommigen geven zelf les aan 3 tot 4 kinderen. Hierdoor is de toegankelijkheid voor andere publieke baders niet ideaal.

Suggesties voor oplossingen welkom.

Mvg Jens

Weergaven: 1088

Reacties op vraag/bericht

Dag Jens,

in ons gemeentelijk zwembad is (omwille van deze reden) opgenomen in het reglement dat het niet toegelaten is om privé zwemlessen te geven, met uitzondering van ouders aan eigen kinderen. Enkel zwemlessen via de sportdienst of zwemclub zijn toegelaten.

mvg, Mireille

Dag Jens

In Bornem identiek dezelfde situatie als bij Mireille.

5.5.      Het geven van zwemlessen is voorbehouden aan het bevoegde personeel van de Bornemse Sportdienst tijdens diensturen en de begeleidende leerkrachten tijdens het schoolzwemmen.

Groeten van Marc

In Wetteren moeten de privé zwemleraars een ondernemingsnummer voorleggen. Dat scheidt het kaf van het koren. Daarnaast mag er slechts 3 dagen per week privé les gegeven worden.
Rudy Vander Heyden

Dag Jens

Check om een beeld te krijgen ook even kadertje 'Privé-zwemlessen' in het artikel 'Evoluties in de lokale zwembadsector. Kengetallen overheidszwembad....

Mvg

Marjolein

Bedankt voor jullie antwoord.

Wij vragen aan de privé-lesgevers om een overeenkomst te ondertekenen + een ondernemingsnummer te hebben. Vanuit de Sportdienst bieden wij zelf geen lessen aan. Er zijn inderdaad wel wat mensen die privé-lessen geven maar tot nu toe hebben we nog geen problemen hiermee gehad. Ons zwembad is een 25-m bad met 5 banen. Onze publieke openingsuren (waarin de privé zwemlesgevers les mogen geven) zijn wel beperkt - op tal van uren is het zwembad voorbehouden voor clubzwemmen en kunnen er geen andere bezoekers bij (in het begin wat dit wel wat aanpassen van de klanten maar nu loopt dit super goed).

Marnix

Beste

In ons reglement is ook opgenomen dat het verboden is om zwemlessen te geven in ons zwembad. Enkel onze redders en sportpromotors geven officieel zwemles voor de stad. Alle privé - initiatieven worden geweigerd ook als dit gaat om 1 op 1 lessen met uitzondering van mama, papa, grootouders, ... die wat zwemles geven aan hun eigen kind.

Mvg Stijn

RSS

© 2021   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden