De voorbije zomer was voor het Bornemse zwembad een historische dieptepunt.  Nooit hadden we zo weinig zwemmers (zie bijlage). We hebben zopas met alle zwembadmedewerkers hierover een brainstorm gehad om de reden te achterhalen maar tegelijk ook naar oplossingen te zoeken.  Hoe was jullie zomer?

Weergaven: 271

Bijlagen:

Reacties op vraag/bericht

Marc,

Bij ons was de zomer, net zoals bij jullie, een historisch dieptepunt. Enkel op de dagen waarop het weer iets minder was, hadden we volk in het water. Op de andere dagen was het huilen met de pet op.

Bij ons is de oorzaak duidelijk: het prachtige weer.

Als het bij ons mooi weer is, gaan de mensen naar zee of naar een openluchtzwembad. Ik denk dat de openluchtbaden een ongelooflijke zomer achter de rug hebben.

 

Groeten,

Siska George

Dag Marc,

Blij te horen dat dit een algemene tendens is. Ook wij hebben in de maanden juli en augustus in totaal een 5500 bezoekers minder gehad dan vorig jaar. Vooral toen de temperaturen echt op liepen was het zeer kalm in het zwembad.

Grote nadeel van ons zwembad is wel dat wij geen buitenbad hebben. Dan is het begrijpelijk dat men misschien toch elders gaat zwemmen.

 

Gr.

Filip

Wij hebben ook minder bezoekers gehad, maar nu niet om te zeggen zó veel minder.

vorig jaar: ongeveer 59800 

dit jaar: ongeveer 53000

dus zo'n 6800 minder.

Wij hebben wel een dag-record op de erg warme vrijdag 2 augustus: 1712 bezoekers.

Ons buitenbad en ligweide is natuurlijk onze troef bij warm weer. Er valt niet echt te zeggen of er meer volk komt bij regen of bij zon, het varieert sterk.

In juli hebben wij wel uitzonderlijk veel kinderen uit het bad moeten vissen (al dan niet met springen van de redder). Op één woensdag zelfs 14 op 5u tijd. Allen hadden ze onvoldoende of geen begeleiding mee.

Onze zomer overdekt was iets minder, maar dat lag aan het relatief goede weer in vergelijking met 2012.  Op deze manier recupereerden we door de opkomst in ons openluchtbad op het strand (dat nu volledig verbouwd, vernieuwd wordt - open 2015.)De totale optelsom bezoekers was praktisch gelijk, maar door de prijsaanpassing begin 2013 een groot succes.  

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden