Collega's,

Momenteel werken wij in onze sporthal met 3 personeelsleden die instaan voor het onderhoud en toezicht. Zij werken met daguren, dus 's avonds (wanneer de hoogste bezetting is) werken wij voorlopig zonder toezichters wat de nodige problemen met zich meebrengt (zwartgebruik, materiaal niet opruimen, conflictsituaties, technische mankementen, ...). Binnenkort komen er enkele veranderingen aan wat personeelsbezetting betreft in de sporthal, dus daarom staat nu de denkoefening op het programma hoe we dit best invullen...

Voor zij die werken met zaaltoezichters: hoeveel personeel zetten jullie in en welke werkrooster hebben zij?

Voor zij die zonder zaaltoezichters werken: hoe pakken jullie problemen aan die zich voordoen op momenten dat er geen toezicht aanwezig is ('s avonds, weekends)? 

Bedankt!

Weergaven: 445

Reacties op vraag/bericht

Hoi Bieke,

Als bijlage onze uurrooster ook met 3 zaalwachters. Als ze overdag dubbel staan wordt er 1 persoon naar buiten gestuurd voor onderhoud van het sportcomplex of andere externe taken. 

Veel succes.

Grtz Pascal

Bijlagen:

Collega,

Wij werken zonder zaalwachters.  Bij dringende problemen aan de infrastructuur wordt er iemand van de werklieden opgebeld.  Conflictsituaties moeten onderling worden opgelost, wat meestal wel lukt (komt gelukkig niet veel voor).  Er wordt voor 99% goed opgeruimd door de clubs, ze zijn het al wel jaren gewoon op deze manier.

Zwartgebruik: wie zal het zeggen? :-).  Komt voor zo ver ik weet niet veel voor.

Collega,

Wij hebben tot een jaar geleden gewerkt met zaalwachters die zowel dag, avond en weekenddiensten werkten en instonden voor het onderhoud  binnen, buiten  en het toezicht in de sporthal.
Wegens besparing en meer onderhoud buiten  hebben we de avonduren en weekenduren afgebouwd.
We hebben bekeken welke avonden en weekends het mogelijk is te sporten zonder toezicht.
In overleg met  de zaalwachters die het beste zicht hebben op de drukte van de avonden  zijn wij een jaar geleden gestart met enkel toezicht in de weekends bij de competitiesport ( veel toeschouwers en externen die de sporthal niet kennen) en 3 avonden  toezicht i.p.v. van de 5 avonden tijdens de  weekdagen.

vb. Een woensdagavond wanneer er vooral volleybaltrainingen plaatsvinden en enkele gevechtssporten in de polyzalen is er geen zaalwachter en wordt de sporthal afgesloten door de uitbaters van het cafetaria.

Wij zijn nu een jaar verder en hebben wel vastgesteld dat hier wijzigingen in kunnen voorkomen naargelang de bezetting jaarlijks wijzigt. 

grtjs

Sportdienst Balen
Sportfunctionaris

Chantal Bylemans

Beste,

Wij hebben ook 3 zaalwachters (2,8 VTE) voor onze sporthal en sinds kort staan die ook in voor een nieuw gemeenschapscentrum. De zaalwachters moeten dus geregeld pendelen tussen beide accommodaties.

Omdat 2,8 VTE voor de beide accommodaties wel heel krap is, hebben wij ook de zaalwachturen afgebouwd. Sinds enkele maanden zijn er geen zaalwachters meer  op weekavonden en op zaterdagvoormiddag, nog wel op zaterdagnamiddag en zondag. Uiteraard is dit wel ten nadele van de dienstverlening (er zijn geen aanspreekpunten meer voor de clubs), minder toezicht, ... 

Hiervoor hebben wij wel een gebouwenbeheerssysteem aangekocht waarbij de toegang voorzien wordt via een badgesysteem. Zo krijgen de de clubs 's avonds ook toegang tot de sporthal en het gemeenschapscentrum . Dat is niet goedkoop, maar het werkt wel. Het vraagt inderdaad wel meer discipline van de clubs en een goeie planning voor gebruik kleedkamers. Clubs moeten wel altijd tijdig starten, tijdig stoppen, materiaal opruimen, ...

Echte conflictsituaties of echt veel meer vandalisme of schade hebben wij hiermee voorlopig nog niet gehad. De badges werken enkel gedurende de periode waarop men heeft gereserveerd (wel met een voorloop- en een nalooptijd). Er stellen zich soms wel problemen indien er 's avonds internetproblemen zijn, want dan werkt het badgesysteem uiteraard niet. En dat is al wel een paar keer voorgevallen.

Indien er problemen zijn 's avonds (vb. defect, internetpanne), kan er een zaalwachter opgeroepen worden via de sportfunctionaris. Hiervoor is een vrijblijvende beurtrol voorzien met 2 zaalwachters (de 3de woont te ver om snel aanwezig te kunnen zijn). Zie hiervoor de avonduren in het uurrooster in bijlage. Hiervoor wordt echter geen 'wachtvergoeding' voorzien (als ze effectief opgeroepen worden en ze komen dan worden hun uren uiteraard wel geteld als werkuren), dus wordt hen ook niet gevraagd om echt zeker standbye te zijn die avond en binnen een zekere tijd aanwezig te kunnen zijn. Dit is de voorbije maanden gelukkig nog nauwelijks voorgevallen. 

Als bijlage vindt u ons winter-uurrooster.

Gr. Joris De keersmaecker

Sportdienst Sint-Amands

Bijlagen:

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden