Beste,

In onze sporthal hangen de basketbal installaties ofwel aan de muur hetzij aan het plafond.  Deze worden elektronisch bediend om te laten zakken of terug naar boven op te halen.

In de wetgeving - in vergelijking met die van speeltoestellen - zijn er mbt sportinstallaties geen respectievelijke wettelijke verplichtingen.  Uiteraard is er ook zoiets als het goede huisvaderprincipe ... . Mocht ik alsnog iets over het hoofd zien, dan hoor ik het sowieso ook graag. 

Volgende vragen dringen zich op : 

a) vallen deze installaties onder de hef-en hijswetgeving en moeten ze dus geïnspecteerd worden door een externe dienst van technische controle ?

b) door wie laten jullie dit nakijken ?  Door bvb. Vinçotte ?

Bedankt voor de feedback

Anne

Weergaven: 110

Reacties op vraag/bericht

Dag Anne,

Wij laten onze scheidingswanden en basketinstallaties twee maal per jaar keuren door BTV, volgens wetgeving op hijs- en heftoestellen. Maar niet zeker dat dit ook een verplichting is voor deze sportinstallaties. Het gebeurt eerder uit voorzichtigheidsprincipe.

mvg,

Filip

Dank je

Beste,

Er is inderdaad veel tegenstrijdige informatie rond de keuring van elektrisch ophijsbare basketdoelen én scheidingswanden.

volgens onze veiligheidscoördinator van de stad zou dit driemaandelijks moeten gekeurd worden, AIB-Vinçotte (onafhankelijk keuringsorganisme)  volstaat een jaarlijkse keuring.

als bijlage vindt u het mailverkeer hieromtrent.

Ivan

Bijlagen:

RSS

© 2022   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden