Zoals in de meeste steden en gemeenten,vermoed ik, is men ook bij ons op zoek naar mogelijke besparingen. Ook in het sportbudget, dus. Eén van de pistes is het reduceren van de kosten voor het wekelijks maaien van de grassportvelden.

Momenteel betaalt onze gemeente een firma die de velden 1 keer per week maait gedurende ongeveer 30 weken per jaar. Hiervoor betalen wij een 25.000 EUR per jaar: voor 6 voetbalvelden, 4 duiveltjesterreinen, 2 wipschietvelden en de grasstroken rondom deze sportvelden.

Zijn er gemeenten waar men werkt met 'grascheques' voor de clubs? Welke bedragen? Hoe werkt dit? Wat moeten de clubs hiermee bekostigen? Wat doet/betaalt de gemeente eventueel nog wel ? Wat met het jaarlijkse grote onderhoud van de grassportvelden?

Zijn er gemeenten die grasmachines ter beschikking stellen van de clubs? Wat is de kostprijs ongeveer van een degelijke grasmaaier? Hoe zijn de afspraken hieromtrent (brandstof, onderhoud, slijtage/herstellingen, meerdere clubs op hetzelfde terrein of centrum, ...)? Hoe lang gaat zo'n grasmaaier normaal mee?

Nog andere mogelijkheden? Alle suggesties zijn welkom!

Joris De keersmaecker

Sportdienst Sint-Aman

Weergaven: 1466

Reacties op vraag/bericht

lijkt mij goed om eens opnieuw prijs op te vragen. hier in Hechtel-Eksel werken we samen met een lokale tuinbouwer via de VZW Limburgs steunpunt rurale ontwikkeling. Voor 9 voetbalterreinen, 1 trapveld, 1 binnenterrein atletiekpiste en de grasstroken rondom en tussenin betalen wij hiervoor per beurt € 386 (excl). als je dit doorrekent naar 30 maaibeurten is dit +/- 14.000 euro inclusief. Lijkt mij toch al een redelijke besparing. Het gras wordt gemulchd en moet dus niet opgeraapt worden. de sportclubs zijn hier heel tevreden over.

Dit doen wij nu een reeds een 4-tal jaar, daarvoor werd dit door de technische dienst zelf gedaan.

Joris

op een studiedag van ISB in 2011 hebben we hier een korte bevraging over gedaan. misschien ka je het een paar ideeën geven. zie bijlage de ppt met de resultaten

 

Bijlagen:

Joris

In Overpelt zijn we in 2008 overgeschakeld van het maaien door de gemeentewerf naar een systeem van grascheques.

bedrag per terrein van 1000,00 euro (niet geïndexeerd).

 

Clubs vragen deze jaarlijks aan.  Zij kunnen hiermee een grasmaaier kopen of een extern tuinbedrijf aanstellen. Grote clubs in onze gemeente hebben bij de invoering van de cheques een gezamenlijke aanbesteding gedaan.

 

De gemeente komt voor het overige niet meer tussen in het onderhoud van de terreinen (clubs staan in voor maaien, inzaaien, mesten, sproeien, belijning, etc).

 

mvg

 

Driek

 

Gemeente

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden