Beste collega's,

 

Hoe zijn jullie ervaringen met een scheidingswand in een sporthal. Manueel of elektronisch.

Voorkeur voor een bepaald type of zaken waar je rekening mee moet houden?

Er zouden er twee komen in onze nieuwe sporthal die onbemand zou zijn.

Alvast bedankt voor jullie reacties

 

Ben Martens

Weergaven: 1054

Reacties op vraag/bericht

Bij ons hangt in de sporthal van Tisselt een elektrische scheidingswand van sporta de waele naar ieders tevredenheid.

het is echter geen "akoestische" wand wat soms wel lastig is naargelang welke activiteiten er tegelijkertijd doorgaan(geluidshinder)

Geachte

Bij ons hangen er al 30 jaar akoestische scheidingswanden. Dit is wel handig. Onze sporthal kan in 3 zaaldelen opgesplitst worden en het geluid wordt goed geabsorbeerd door de akoestische scheidingswanden. Er kunnen dan ook op hetzelfde moment 3 verschillende activiteiten naast elkaar door gaan: bv. basketbal, dans, gymnastiek.

In 2013 zullen wij onze 2 akoestische scheidingswanden vernieuwen: we hebben prijs gevraagd bij Sporta Dewaele, Adec Sport en Janssen en Fritsen. 

Wij kiezen dus bewust niet voor de goedkopere enkelvoudige scheidingswanden met bovenaan gaasdraad en onderaan kunststof. Let er bij deze tussenwanden wel op dat de barre niet tegen de vloer komt, want dit geeft kans op blessures...

Nico Landuyt - Sportfunctionaris Gemeente Meulebeke

In Ranst al 17 jaar manuele scheidingsgordijnen. Onderaan ondoorzichtig, bovenaan een gaas  . We hebben wel op verschillende plaatsen touwen waarmee de gordijnen worden opengetrokken. Dit werkt vlot.

Beste,

wij hebben beiden zowel manueel (oud) als elektronisch (2010). Bij de elektronische wand is het onderste deel ondoorzichtig wat toch wel een voordeel blijkt te zijn. De elektronische wand is ook steviger waardoor de wand/netten niet zoveel bewegen als bij de gewone netten. Ook qua bediening zijn de elektronische net iets gemakkelijker.

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden