Hoi,

in Lubbeek hebben we een algemeen infokrantje voor de burger. Dit verschijnt tweemaandelijks (vroeger maandelijks). Ik moet mijn teksten anderhalve maand op voorhand hiervoor aanleveren. Bijvoorbeeld: infokrant juli-augustus => inleverdatum teksten: 15 mei.

Ik vind dat allemaal niet praktisch. Voorbeeld: dag van de sportclub in Lubbeek op 28 augustus. Burgers krijgen die op 1 juli in de bus: veel te vroeg qua promotiekanaal. En bovendien weet ik op 15 mei onvoldoende over mijn organisatie op 28 augustus om deftig promo te kunnen voeren.

 

Hoe zit dat elders in vlaanderen?

 

Met welke frequentie verschijnt jullie gemeentelijke infokrant?

Hoe lang op voorhand moeten jullie teksten aanleveren?

Weergaven: 283

Reacties op vraag/bericht

Beste,

In Wingene verschijnt onze infokrant 4x/j. Wij moeten onze teksten ook 1 maand vooraf indienen en hebben soms dezelfde problemen als jullie. Soms vragen wij wat uitstel als er echt een grote activiteit op til is en dan krijgen we een paar dagen extra.

wij hebben een infokrantje dat driemaandelijk verschijnt

de deadline van de teksten is een drietal weken op voorhand, ook niet altijd eenvoudig te halen, maar toch beter dan anderhalve maand...

Wij hebben er 6 per jaar. Indien is een goeie maand voor de verschijningsdatum, maar je kan nog 2 tot 3 weken aanpassingen maken. Gtn

Tom

 

zelfde probleem in DUffel: we vangen dat op door in het plaatselijke gezetje 2-wekelijks,1,5 bladzijden te reserveren voor berichten allerlei.  Daarnaast uiteraard ook nog sportwebsite, lichtkranten en e-brieven...

 

Ronny

sga Duffel

Bij ons verschijnt dit ook maandelijks, 4 weken op voorhand is er een korte redactieraad waarop de items worden vastgelegd. 2 weken een half op voorhand dienen de artikels binnen te zijn.

In Lede verschijnt onze infokrant "Lede Informeert" tweemaandelijks en onze teksten dienen 1 maand voorafgaandelijk ingediend te worden. 

Tom

Bij ons verschijnt de infokrant maandelijks, teksten moeten ook vrij vroeg binnen ( 1 maand vooraf) maar door de frequentie van de verdeling ligt die datum natuurlijk dichter bij ons activiteiten dan bij jullie.

Beste Tom

Teksten en illustraties voor het volgende nummer van ons gemeentelijk infoblad Rijmheide moeten in de regel worden bezorgd aan het eind van de oneven maanden.

Rijmheide maart-april 2012

Teksten ten laatste op communicatiedienst: vrijdag 27 januari 2012

Rijmheide mei-juni 2012

Teksten ten laatste op communicatiedienst: vrijdag 30 maart 2012

Rijmheide juli-augustus 2012

Teksten ten laatste op communicatiedienst: vrijdag 25 mei 2012

Rijmheide september-oktober 2012

Teksten ten laatste op communicatiedienst: vrijdag 27 juli 2012

Rijmheide november-december 2012

Teksten ten laatste op communicatiedienst: vrijdag 28 september 2012

Rijmheide januari-februari 2013

Teksten ten laatste op communicatiedienst: vrijdag 16 november 2012

 

Dat loopt bij ons prima en wij kunnen gerust ons sportpromotioneel ei en ook andere info kwijt.

 

 

Dag Tom

In Sint-Truiden brengt de informatiedienst het stedelijk infoblad 11 keer uit. Wij moeten een maand op voorhand de tekst aanleveren.

In de maand augustus is er geen uitgave. Dat betekent voor de werking van de grote vakantie dat de teksten moeten ingeleverd worden in de maand juni.

Daarom brengt de informatiedienst een vakantiekrant uit in samenwerking met het Het Belang van Limburg waarin de zomerwerking van alle, vooral buitendiensten (sport, jeugd, toerisme, ...) opgenomen wordt. Indien je daarover meer informatie wenst, zal ik je het mailadres van onze informatieambtenaar laten weten.

Verder hebben we ook een overeenkomst met webgazet Truineer.be. Wij maken een E-nieuwsbrief, die de verantwoordelijke van de webgazet ook ontvangt. Hij pikt er onze activiteiten uit en lanceert ze dan wanneer nodig. Dit kost ons wel 1 800,00 EUR. Het is een medium dat hier plaatselijk veel gelezen wordt.

En uiteraard kan je ook werken via Facebook. We hebben een pagina maar gebruiken dit nog te weinig. De opdracht werd intern gegeven om meer in te spelen op Facebook. Twitteren doen we nog niet.

Groetjes

In Kortenaken verschijnt er 3-maandelijks een infoblad. M.a.w. hetzelfde probleem als Lubbeek. wij dienen de teksten ongeveer 1,5 maand  op voorhand in te dienen. Soms kunnen we dit wel rekken naar max. 1 maand.

Tom,

In Niel kampen we dikwijls met het zelfde probleem, maar sinds vorig jaar hebben we dat op de sportdienst opgelost met flyers. We laten A5 flyers maken, met 2 of 3 opeenvolgende activiteiten, die in gans de gemeente gebust worden.  Gelet op de lage kostprijs v/h drukwerk is dit een zeer goed alternatief. Natuurlijk verschijnen onze artikeltjes ook nog in het gemeentelijk informatieblad. Voor 5000 flyers in kleur en aan beide zijde bedrukt betalen we +/- 80 euro.

Groeten, Guy.

RSS

© 2023   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden