Hallo

In Genk gaan we een nieuwe Finse piste aanleggen. De omloop zal volledig verlicht worden.

Wij zijn nu op zoek naar een "slim" verlichtingssysteem (volgverlichting met sensor of met drukknop of ...).

Zijn er plaatsen in Vlaanderen waar dit systeem al gebruikt wordt en wat zijn de ervaringen?

Marc Vercruyce

Sportpromotor stad Genk

Weergaven: 335

Reacties op vraag/bericht

Marc,

in Bierbeek (buurgemeente van mij) hebben ze een drukknop naast de piste. 1 druk op de knop en het licht blijft een kwartiertje aan. Meer info via collega SF Maarten Aertsen v Bierbeek. sport@deborre.be 

grts,

Tom Harding

Lubbeek

Marc

 

Ik denk dat een combinatie van een schemerschakelaar en een bewegingsmelder mogelijk moet zijn.

Met sportieve groet

Nico Landuyt

Meulebeke

Beste Collega,

 

Op het sportcentrum van Oppuurs (deelgemeente Sint-Amands) beschikken wij over een drukknop dat een polyvalent sportterreintje verlicht gedurende 1 uur (tot uiterlijk middernacht). Deze knop is verbonden met een zendmast van Proximus en de elektriciteit is ook ten last van Proximus. Dit was één van de voorwaarden om deze zendmast toe te laten op ons sportcentrum.

Ik denk dat u hiervoor ook eens contact kan opnemen met de gemeenten Schelle en Hemiksem. Ik dacht Schelle al over zo'n verlichtingssysteem beschikt voor een fiets- of wandelpad en dat Hemiksem momenteel bezig is met de aanleg van een Finse piste met een 'slimme' verlichting met bewegingsdetectie.

Groeten

Joris De keersmaecker

Sportfunctionaris Sint-Amands

Beste

 

In Meulebeke wordt de verlichting van de sporthal en de buitenvelden (voetbalterreinen en atletiekpiste) geschakeld met een automatische lichtsturing (Excellum). De verlichting wordt per accommodatie ingesteld volgens een Outlook-agenda.

Op die manier leggen wij onze verlichting niet meer aan van 's morgensvroeg tot 's avondslaat, zoals in de meeste sportaccommodaties. Er worden heel wat bespaard op branduren.

Voor de buitenvelden werken wij met de combinatie schemerschakelaar - lichtsturing, zodat er enkel licht gegeven wordt bij voldoende duisternis. Zo stellen wij de verlichting van onze atletiekpiste van maandag tot vrijdag in van 18u tot 21u. Er wordt op die manier ook duidelijk gecommuniceerd met lopers wanneer de piste verlicht is.

In gangen en kleedkamers staan er bewegingsmelders, zodat het licht uitgaat als er geen passage is.

 

Met sportieve groet

 

Nico Landuyt

Sportfunctionaris Meulebeke

Dag Marc

Neem eens contact met Pieter-Jan Criel van de firma Schreder uit Bornem http://www2.schreder.com/

Zij zijn gespecialiseerd in verlichting.  Wij deden met hen de relighting van de atletiekpiste en de toegangsweg naar het sportcentrum.  Nu gaan we ook de relighting van een traingsveld doen met hen.

Groeten

Marc

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden