Collega's die een AGB hebben...

Duffel wil dit jaar nog een AGB opstarten om de BTW te kunnen recuperen van de bouw van de grote eenvoudige sporthal (Vl. Sportinfrastructuurfonds).

We willen naast het financiele voordeel ook graag andere voor- EN nadelen kennen van het AGB zoals bijvoorbeeld extra personeel, extra administratie,...

Kunnen jullie 1 of 2 VOOR- EN NADELEN geven van een AGB? ook administratief?

merci alvast!!!

Ronny

DUffel

Weergaven: 519

Reacties op vraag/bericht

Beste,

 

Wij hebben ook een AGB opgericht bij de bouw van ons nieuw sportgebouw.

Het personeel blijft werken voor de gemeente.

 

Voordeel van werken met AGB: BTW-aftrek, afzonderlijk directiecomité waardoor sommige beslissingen sneller kunnen genomen worden, gemakkelijker werken met budget (budgetten kunnen makkelijke verschoven worden).

Nadeel: niet direct.

 

Veel succes ermee!

Siska George

Ronny,

Bij ons is er een AGB (ifv bouw sporthal destijds ea). Financieel heeft dit idd zeker z'n voordelen.

Extra personeel wordt er bij ons niet voorzien: gemeentepersoneel voert alles uit voor AGB. Zeker in het begin was dit hier best moeilijk, omdat er heel weinig transparantie was van het bestuur naar het personeel toe. Nu verloopt dit wel vlotter.

Administratief is dit, bij ons toch, dus niet altijd even gemakkelijk. Tip: als het enkel voor sportaangelegenheden is dat er een AGB wordt opgericht: zorg dat je erbij bent als secretaris! Hier wordt er vanalles gedaan door het AGB (niet enkel sport dus) en secretaris AGB = secretaris gemeentebestuur. Voorkomende problemen: verslagen verg. worden niet altijd bezorgd; de ene keer handelt hij iets af, de andere keer verwacht hij dat ik het doe (maar wordt dat niet altijd gezegd); AGB komt niet op vaste tijdstippen samen (Tip: zorg dat ze dat wel doen!), moeilijk om dringende zaken snel af te handelen, ...

Veel succes ermee,

grt Anouk

 

Hallo Ronny,

In Ronse werd een AGB opgericht bij de bouw van de sporthal. Initieel was dit enkel voor de sporthal, maar intussen is ook het cultuurcentrum opgenomen in het AGB Sport, cultuur en ontspanning.

Er wordt geen personeel tewerkgesteld onder het AGB.

Ik kan mij aansluiten bij de reacties van de collegas: voordelen: vlottere werking, snellere beslissingen,...

Nadelen: administratief zijn er een aantal verplichtingen en het is niet altijd even eenvoudig, maar als je idd zelf betrokken bent als secretaris of lid van het AGB, kan je veel zelf opvangen.

succes!

Mieke

Dag Ronny

In Ninove bestaat het AGB sinds 2006.

Voordelen: bij ons 100% BTW aftrek (volledig BTW-plichtig)

Het kan vlot werken, alles is kortbij op te volgen.

Nadelen: vergaderingen zijn al uitgesteld omwille van te weinig leden bij het directiecomité, dringende beslissingen kunnen zo niet genomen worden

Je bent soms alle diensten tegelijk en met de omschakeling naar BBC geeft dit in het programma heel wat moeilijkheden (recent nog afsluiting van BTW-kwartaal), weinig oplossingen bij de stad, we moeten het zelf maar zien te regelen.

 

Mvg Veerle

Agb SAM bestaat sinds 1/1/2005

Voordelen: kunnen snel en vlot werken, directiecomité komt twee wekelijks samen en alle beslissingen kunnen hier genomen worden. Directiecomité bestaat uit 3 afgevaardigden CBS, twee experten, financieel adviseur, diensthoofd sport en ik zelf. BTW voordeel is natuurlijk ook aanwezig.

 

Nadeel: kennis die wij niet hebben, moeten we extern zoeken. Kost veel geld, terwijl de kennis aan de stad er soms wel is. Personeel bij ons zit onder het AGB, wat niet altijd een voordeel is.

Ronny, onze hoofdboekhouder AGB Koksijde kan je alles vertellen (058.53.30.77 Frederick Vens.)

Groeten, marc supeley

allen, bedankt voor jullie reply...ik heb in elk geval een werkgroep rond AGB kunnen opstarten waarin gemeenteontvanger, boekhouder, personeelsverantwoordelijke, manager VT,... zetelen...zij hebben alvast het VVSG-afwegingskader doorgenomen en hebben ook kennis genomen van jullie opmerkingen.  MERCI!

Ronny

sportdienst Duffel

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden