Collega's

 

Onze redders vragen gehoorbescherming met speciale filters waardoor gevaarlijk geluid wordt buitengesloten, terwijl je nog kan converseren. Deze oordopjes worden op maat gemaakt.

Mijn vraagjes?

Zijn er nog zwembaden, waar de redders oordopjes dragen?

Zijn de oordopjes aangekocht met het werkingsbudget van de sportdienst/zwembad?

 

 

Weergaven: 670

Reacties op vraag/bericht

Dag Gino

Bij ons wordt dat niet gebruikt.  Het lijkt me ook gevaarlijk. Is het geroep van spelende kinderen 'gevaarlijk geluid' zoals jij het omschrijft, en 'hulpkreten' van een persoon in nood niet?  Hoe ga je dat filteren?  Wij hebben geïnvesteerd in akoestische baffels met gunstig resultaat.  Veel succes, laat eens iets weten op het forum wat je precies gaat doen, lijkt me wel interessant om te volgen.

Dag Gino

Om te weten te komen of het geluid echt schadelijk is, kan je vragen om een meting uit te voeren.

Dit kan door Attentia (preventie en bescherming) waar wij een samenwerking mee hebben. Nadien kijken we of we maatregelen kunnen nemen indien nodig.

 

Beste

Bij ons hebben de redders reeds vele jaren gehoorbescherming.

Dit is ook verplicht volgens de wetgeving indien de werksituatie meer dan ....db voortbrengt...

Je hoort het lawaai, die storend werkt gedempt, maar praten tegen elkaar is nog perfekt mogelijk, dus indien een noodsituatie zich voordoet kan dit zonder probleem gehoord worden. (Deze worden op maat gemaakt en ook volgens noodzaak, vb. op concert zal je andere nodig hebben enz....)

Ze werden aangekocht bij Variphone en kosten een € 140 per persoon.

Aangekocht met budget van de het zwembad.

mvg

Sven Lagae

Beheerder Spillebad Roeselare

Beste,

Bij ons hebben de redders sinds vorig jaar gehoorbescherming.

Na een meting bleek dat we aan 115 db kwamen. Vanaf 85 db kan er schade optreden.

Ze zijn er zeer tevreden over, althans zij die ze dragen.

Ze werden aangekocht bij Variphone en worden jaarlijks onderhouden door de firma.

Aangekocht met budget zwembad.

Mvg,

Ivo Vandenkerkhove

Zwembadcoördinator POPERINGE.

Hoi,

In Dendermonde hebben de redders ook gehoorbescherming op maat. Na een geluidsmeting kwamen zij ook met hoge pieken, ver boven de toegelaten normen. We hebben hiervoor de oordopjes aangekocht (op maat) bij AudioNova.

Het zijn oordopjes die bepaalde hoge frequenties blokkeren, en geen totaal geluid. Men kan dus met de oordopjes in, perfect een gesprek voeren, en alles verstaan. Het is gewoon zachter in volume.

Onze redders zijn hier zeer tevreden over. Ze kunnen zelfs bijgesteld worden met een sleuteltje.

Alles is betaald door de werkgever. Dit valt onder de verplichte werkkledij, aangezien de wettelijke normen overschreden werden.

Bij ons krijgt elke redder een eigen paar op maat gemaakte oordopjes, die jaarlijks gekeurd worden en indien nodig aangepast (Variphone.)  Jobstudenten krijgen wegwerp oordopjes.  Dit alles wordt aangekocht door de dienst Zwembaden AGB.

Grt marc

Gino

In zwembad Duffel is er 1 redder die zo'n dopjes draagt na een "arbeidsongeval" nl. te hard blazen op fluitje en daarna last van piepende toon in oor.  De redder is naar een dokter geweest en die heeft aangeraden om oordopjes te dragen.  Wil je meer info, neem dan contact op met zwembadbeheerder Frank op 015312570. groeten - Ronny sga Duffel

GIno,

Zwembadpersoneel te Lille maakt ook gebruik van zulk een gepersonaliseerde oortjes. Is idd verplicht ifv geluidsoverlast op de werkvloer.

In Koksijde hebben de redders persoonlijke oortjes via de firma variphone.  Elk jaar laat ik die controleren of bijwerken. We hebben die al meer dan zes jaar.

Grt

RSS

© 2021   Gemaakt door ISB vzw.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden