Gemeente Boechout plant de realisatie van een sportcomplex met zowel sporthal als buitensportterreinen (voetbal en korfbal). We zoeken nog naar een goede formule voor ofwel één cafetariaruimte voor zowel de binnen- als buitensporters, ofwel zowel cafetaria als kantine in één gebouw. Iemand die hier ervaring mee heeft of goede referentieprojecten kent?

Weergaven: 161

Reacties op vraag/bericht

Beste,

Ik zou opteren voor 2 cafetaria's of een cafetaria in 2 delen: 1 binnensport en 1 buitensport, omdat dit totaal verschillende groepen zijn met een ander publiek. Wij hebben al 2 cafetaria's op 10m van elkaar (1 voor de sporthallen zicht op hal en 1 voor het zwembad, idem) en plannen nu een nieuwe aan een nieuwe piste en voetbalterreinen. Dit alles ligt in 1 domein. Ook hier is er een kantine voorzien voor atletiek en voetbal. Doordat de cafetaria's (sporthal/zwembad) enerzijds in concessie gegeven zijn en er voor de kantine (zicht op voetbal en piste) van het voetbal een gebruikersovereenkomst zal opgesteld worden, hebben we er weinig of geen werk aan;  Als ik jou was zou ik de 2 doen in 1 gebouw maar separaat.

gr

Dag Els

 

Wij hebben dit niet maar ik weet dat de gemeente Herne dit wel heeft.  Daar wordt de cafetaria van de sporthal uitgebaat door de voetbalclub die hun terreinen in de onmiddellijke omgeving hebben.  Misschien eens informeren bij onze collega Franciska Dekens 02/397 11 63.

Veel succes!

Dag Els, 

wij hebben in één van onze sportparken voor de buitensporten en de binnensporten verschillende cafetaria's (1 cafetaria voor Krachtbal, 1 cafetaria voor voetbal, en twee cafetaria's voor de binnensporten). Dat is net voldoende.

In een ander sportpark hebben wij één cafetaria voor binnen en buitensporten en dat leidt tot moeilijke situaties. Nu is het zo dat er meestal geen competitiesport is indoor als er outdoor competitie is, zodat de cafetaria kan uitgebaat worden. Wij plannen in dat sportpark een extra cafetaria voor de buitensporten, zodat zowel krachtbal als voetbal op hetzelfde ogenblik de cafetaria kan uitbaten.

groeten

Jordi - sportdienst Damme 

Dag Els

In Sint-Truiden werken we met één cafetaria voor binnen- en buitensporten. Het is niet gemakkelijk om de reservatie van de cafetaria in goede banen te leiden. We proberen dan ook zoveel mogelijk de kalenders van de verschillende clubs op elkaar af te stemmen. De suggesties van Winand zijn dus top!

Hey Els,

hou er rekening mee dat een cafetaria vaak een bron van inkomsten is voor een club.

RSS

© 2024   Gemaakt door Netwerk Lokaal Sportbeleid.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden